Jesus Christ Superstar

Twee amateur-muzikanten (Marcel Limberger en Jos Groenewegen) liepen al jaren met de wens om ‘eens iets te doen' met de muziek uit de rockopera ‘Jesus Christ Superstar. Aanvankelijk was het idee om verschillende stukken uit te voeren tijdens een kerkdienst rondom Pasen. Gaandeweg groeide de omvang van het project en resulteerde het uiteindelijk in de volledige uitvoering van de rockopera in een geheel eigen ontwikkelde ambiance.
Vanwege de omvang werd het project ‘geadopteerd' door de parochie H. Jacobus De Meerdere, die het wilde laten uitvoeren ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het kerkgebouw. Er was een ‘goed doel' aan verbonden: Een bijdrage leveren aan de restauratie van het kerkorgel.

De cast bestond uit ongeveer 120 deelnemers: Solisten, koor, orkest, techniek, vrijwilligers voor algemene ondersteuning die als één hecht team het stuk in april 2004 hebben uitgevoerd voor drie volledig uitverkochte zalen en een na afloop dolenthousiast publiek.

Zie ook de foto's op de fotopagina.

Een grote groep deelnemers gaf aan het jammer te vinden als het bij een eenmalige gebeurtenis zou blijven. Marcel en Jos hebben die uitdaging opgepakt en gezorgd voor de oprichting van Stichting Muziek Midden-Delfland. Daarmee is een platform ontstaan voor nieuwe projecten.