Joseph...

Joseph and the amazing technicolor dreamcoat

In het weekeinde van 21 en 22 april 2012 is de musical ‘Joseph and the amazing technicolor dreamcoat' opgevoerd. Plaats van handeling: ‘De Hoornbloem' in Den Hoorn.

De musical is gebaseerd op het bekende bijbelverhaal van Jozef in het oude Egypte, waarin hij zich ontwikkelt van zijn vaders oogappel tot onderkoning van Egypte. Verkocht als slaaf door zijn jaloerse broers, blijkt hij te beschikken over de gave van het verklaren van dromen, waardoor hij de Farao raad kan geven. Als dank daarvoor wordt hij tot onderkoning gekroond. Na jaren ziet hij zijn broers weer en stelt hij hen op de proef.....

Het is een tijdloos verhaal dat gaat over volwassen worden, jaloezie en vergeving.
Tegelijkertijd is het een eigentijds stuk met veel humor en waarin verschillende muziekstijlen langskomen.

Het oorspronkelijke stuk dateert uit 1967 en is van de hand van het beroemde componistenduo Andrew Lloyd Webber en Tim Rice. Er is voor gekozen om de Nederlandstalige versie uit te voeren, waardoor het stuk toegankelijk en herkenbaar is voor een breed publiek.

Stichting Muziek Midden-Delfland is trots op de prestaties van de ruim 120 deelnemers. De 3 voorstellingen waren volledig uitverkocht en hebben uitsluitend lovende kritieken opgeleverd. Bekijk hier de reacties.