Projectteam

Wim Gielesen - Orkest / Arrangementen / Einddirectie
Jos Groenewegen - Algemeen coördinator
Maria Kuijpers - Koordirectie
Marcel Limberger - Algemeen Coördinator
Marijke Winters - Artistiek leider

 

Wim Gielesen - Orkest / Arrangementen / Einddirectie

Wim (1960) is al van jongs af aan met muziek bezig. Vanaf 8-jarige leeftijd speelt hij Hoorn bij de lokale harmonie en op zijn 24e begon hij met het dirigeren van een Jeugdorkest.
Om zich daarin verder te kunnen ontwikkelen begon hij in 1986 in de avonduren met een professionele opleiding voor HaFaBra dirigent. In de zomer van 1992 sloot hij deze opleiding succesvol af met een staatsexamen.
Sindsdien heeft hij verschillende orkesten en voorstellingen gedirigeerd.
In 2003/2004 was hij als muzikaal leider betrokken bij het projectteam dat de rockopera ‘Jesus Christ Superstar' in Schipluiden op de planken heeft gezet.
Hij heeft daarvoor de orkestmuziek gearrangeerd en de einddirectie voor zijn rekening genomen.
In het dagelijks leven is hij als Projectleider werkzaam bij TNO in Delft en betrokken bij instrumenten- en technologie-ontwikkeling voor de ruimtevaart.
Een baan waarbij organisatie en internationale betrekkingen voorop staan.

 

Jos Groenewegen - Algemeen coördinator

Jos (1953) kwam op zijn 15e als gitarist in zijn eerste bandje. Het feit dat er gerepeteerd kon worden in de garage achter het ouderlijk huis was in die periode waarschijnlijk minstens van even groot belang als zijn muzikale bijdrage. Niettemin is dit het begin geweest van een muzikale loopbaan in diverse bands in de regio Delft. Onder illustere namen als ‘Red Highway' (hardrock), ‘Savan' (Santanarepertoire) en ‘Galleon' (blues/rock en eigen composities) draaide hij mee in de ‘Delftse scene' van die tijd. 
Naast het bandwerk is hij door de jaren heen ook altijd actief gebleven in een begeleidingscombo voor o.a. koor ‘Horizon' en werkt daarin samen met Maria en Marcel.
Vanwege een studie Arbeidsmarktpolitiek/Personeelsbeleid bleven zijn muzikale activiteiten een paar jaar beperkt tot het combowerk. Na zijn afstuderen kwam hij in contact met Marcel en zijn band. Onder de namen ‘Europe' en ‘DiscCover' trad hij gedurende ruim 20 jaar op bij allerlei denkbare gelegenheden: van Speedoboot tot Kurhaus, in feestzalen en in de open lucht.
Nadat de laatste formatie in goede harmonie besloot om er een punt achter te zetten, kwam de nadruk te liggen op projecten.
De wens van Marcel en Jos om ‘eens iets te doen' met de muziek uit ‘Jesus Christ Superstar' mondde uit in een nauwe samenwerking met Marijke en Wim. Samen met nog enkele andere enthousiastelingen heeft dat geleid tot een uitermate geslaagde productie waarbij ruim 120 deelnemers betrokken waren. De opgedane ervaring en de succesvolle aanpak vormt de basis om weer opnieuw zo'n uitdaging aan te gaan.
Met het concept van ‘The Musical Mix' zal er weer een grote groep mensen in de gelegenheid zijn om hun muzikale en artistieke kwaliteiten te tonen. 
In het dagelijks leven is Jos werkzaam als Senior Adviseur Personeelsmanagement en adviseert hij profit en non-profit organisaties

 

Maria Kuijpers - Koordirectie

Maria (1956) begon op 6-jarige leeftijd met pianospelen. 
Vader van Leeuwen was een zeer muzikale man. Zijn acht kinderen kregen de liefde voor muziek dagelijks met de paplepel ingegoten.
Maria vergezelde haar vader wekelijks wanneer hij het orgel in de kerk bespeelde en/of zijn koor dirigeerde. Ook zong zij al in haar jeugd in het koor van de school.
Later volgde het lidmaatschap van een oratoriumvereniging en toen zij in Schipluiden kwam wonen, werd zij al snel gevraagd om een nieuw op te richten jongerenkoor (‘Horizon') te gaan leiden.
Na 21 jaar dirigeert zij dat inmiddels ‘oudere-jongerenkoor' nog steeds en zijn er diverse andere koren bijgekomen.
Vijf jaar geleden was zij repetitor van het ‘Jesus Christ Superstarkoor' en sinds twee jaar is zij dirigente van een 55+-koor in Breda.
Ook is zij als zangeres actief in het ‘Stanislaskoor' en bij projectkoor en -orkest ‘Qui Vive' en volgt zij wekelijks zanglessen.
In het dagelijks leven is Maria leerkracht op de basisschool in Schipluiden waar zij sinds een jaar ook de muzieklessen in de groepen 3 t/m 8 verzorgt.
Het ‘Musical Mix-koor' is weer een nieuwe uitdaging. Gezien de ervaring van vijf jaar geleden, verwacht zij met dit project weer een intensieve, maar heel leuke tijd tegemoet te gaan.

 

Marcel Limberger - Algemeen Coördinator

Marcel (1961) is van jongs af aan met muziek bezig. Hij heeft (eerst) een paar jaar accordeon les gevolgd. Daarna heeft hij zich verder ontwikkeld op ‘keyboard'.
Zoals zo velen is hij eind jaren 70 met wat vrienden een schoolbandje begonnen, dat zich later ontwikkelde tot een veelgevraagde bruiloften- en partijenband.
In die tijd kwam ook Jos er als 2e gitarist bij en sindsdien werken zij nauw samen. De band werd naast het spelen van een breed pop- en rockrepertoire ook op andere terreinen actief. Onder andere begeleidde de groep diverse musicalproducties. (‘De kunst wordt duur betaald', ‘Mexico'en ‘De Jantjes').
Ook zijn er regelmatig optredens geweest in de openlucht tijden de Schipluidense Zomerfeesten, werd er voor speciale gelegenheden samengewerkt met orkesten (St. Caecilia - Koninklijke Delftse Harmoniekapel) en waren er jamsessions met andere bands.
Al die tijd vormden Marcel en Jos ook een begeleidingscombo van een koor en werkten zij daarin samen met weer allerlei andere musici.
Na 25 jaar actief te zijn geweest in ‘Europe' en ‘DiscCover', besloten de bandleden te stoppen. Marcel had een volgend plan: Het opvoeren van de rockopera ‘Jesus Christ Superstar'.
Samen met Jos nam hij het initiatief dat leidde tot de productie ervan. Door het overweldigende succes was de basis gelegd voor een volgend project: ‘The Musical Mix'.
Marcel is werkzaam bij autobedrijf DIGO en zwaait de scepter over de receptie. Planning en organisatie zijn hem dus niet vreemd.

 

Marijke Winters - Artistiek leider

Marijke (1957) is al van jongs af aan met muziek en dans bezig.
Als kind leerde ze piano spelen, zong in een kinderkoor en deed mee met een aantal musicals. Vanaf haar twintigste is ze zich gaan toeleggen op choreografie en won met haar eigen showballet een aantal prijzen. Samen met haar echtgenoot brak daarna de periode aan waarin ze zich toelegden op de muziek. Met een Zuid-Amerikaanse band toerden ze door Nederland en namen diverse eigen nummers op in de studio.
Zo'n 20 jaar geleden richtte ze een a-capella vrouwengroep op.
Marijke genoot vanaf het begin van het arrangeren en het samen muziek maken. De groep nam zangles en maakte zelf een aantal theatershows met hulp van professionals. Ook deden ze mee aan de theatershow van Barrie Stevens en kwamen op radio en televisie. Deze groep bestaat (in een andere samenstelling) nog steeds en zo blijft ze zelf actief met zingen.
Naast zingen en regisseren heeft bewegingstheater als nieuwe kunstvorm momenteel al haar aandacht.
In het dagelijks leven werkt ze als kerndocent bij de Hogeschool Rotterdam op het Instituut voor Sociale Opleidingen. Daarnaast is ze als mediator, trainer en acteur werkzaam bij ‘SG Training en Coaching' uit Schipluiden.
In 2007 heeft ze naar een eigen idee een theatervoorstelling geschreven en geregisseerd voor een groot koor in Delft.
Verder kennen we haar natuurlijk nog van ‘Jesus Christ Superstar'.
"In zo'n grote productie kan ik al mijn kwaliteiten en creativiteit kwijt. In ‘Jesus Christ Superstar' had ik ook de artistieke leiding. Dat was zo'n leerzame en hartverwarmende ervaring, dat wil ik graag nog eens mee maken" aldus Marijke.